BLOGGING · 10. June 2019
Minden egyes utazáskor tanultam valamit, amivel a személyiségem több és érett lett. De talán a gyereknevelésről Indiában tanultam a legtöbbet. Tudatosan kutattam a kultúrák közti különbséget és tudatosan kerestem azokat a mintákat, amik segítenek nekem megérteni a lélek fejlődésének összefüggéseit. Volt egy tanítóm is. Ma már tudom, hogy tanító nélkül az ember a sötétben tapogat, míg nagy nehezen megtalálja a lámpát... A tanító pedig elővesz egy...

BLOGGING · 05. May 2019
A jóga által ismertem fel a nagy igazságot: ha tudod kontrollálni a nyelvedet, tudod kontrollálni az életedet? Hogy miért? Olvasd tovább...

Tippek · 25. April 2019
Az utazásaink során megpróbálok minimalista stílusban bepakolni. Ez nem volt mindig így, de miután sokszor egyedül utazom a kisfiammal, ezért meg kellett tanulnom okosan tervezni, szervezni, és a feleslegeset elhagyni. Ìme egy pár ötlet, mi az ami nálunk nagyon hasznos volt:

BLOGGING · 30. March 2019
Mi változik meg, ha fél évig egy másik kontinensen laksz, idegen szokásokkal, ismeretlen tradíciókkal? Nehéz beismerni a negatív tulajdonságunkat, főleg ha azoknak nem is vagyunk tudatában. Nekem erröl szólt ez az utazás... Köszönöm India, hogy tanítottál!

BLOGGING · 26. March 2019
Emlékeztek én vagyok az az anyuka, aki otthagyott mindent, ami volt a két éves kisfiàval és nekilátott Indiànak. Volt, aki hősnőnek nevezett, volt hogy interjút kérte, volt, hogy a gyàmügyet akartàk hívni.... Èn a történetre úgy tekintek, mint egy természetes folyamat. Semmi különlegeset nem látok benne. Amit látok, hogy mindenkinek megvan a maga útja, és nem India hozza a megváltást, de számomra ezúttal igen...

BLOGGING · 20. December 2018
Nem egy blogbejegyzéssel vagyok adós az elmúlt időszakban, de valahogy nehezen veszem rá magam az utóbbi időben, hogy olyanról írjak, ami nem a szeretetről szól. Amiből sok van, azt tudjuk a legkönnyebben megosztani.

Tippek · 05. December 2018
A szúnyogok igencsak meg tudják nehezíteni a nyaralásunkat, főleg ha olyan helyre utazunk, ahol Malária vagy Dangou láz fertőzésveszély. Íme egy pár ötlet, hogyan védekezhetünk a szúnyogok ellen.

BLOGGING · 18. November 2018
Pontosan hat hete indultunk el otthonról Indiába. És maradunk. Felmondtuk a gyönyörű faházat, a nagy kertet, a nagyszülőkkel való karácsonyt, a kedves kis osztrák játszócsoportot, a kedves jògàzni tanuló helybelieket. Maradunk. Indiában. Csak ketten. Vili és én.

BLOGGING · 12. November 2018
Éppen az évesről volt szó az egyik nap, mint olyan sokszor itt, amikor egy hölgy megszólalt, hogy sorry, ő bizony ma nem eszik. És mindezt nagy büszkeséggel mondta. Kíváncsivá tett mi ez a büszkeség, így rákèrdeztem....

Tippek · 08. November 2018
Mióta Indiában vagyok, nehéz az otthoni diètàmra visszagondolni. Ismerős az érzés, amikor nyaralsz és: na jó csak ezt is kipróbálom... Na jó, csak azt is... Velünk minden nap ez van.

Show more