· 

Hogyan gyógyulj ki nagyon gyorsan a megfázásból? - Jógikus gyógyulás!

Ha már itt a baj, akkor ezekkel az apró praktikákkal hamarabb legyűrheted a bacikat! Ezek a tippek nekem mindig bejöttek. Volt amit Indiából tanultam (sós vizes tisztítást), volt amit pedig a nagyszerű ajurvéda tanáromtól és volt amit pedig tapasztaltam. Na de jöjjenek a tippek:

1.       Ètkezés

 

Az, hogy mit eszel, nagy mértékben befolyásolja a gyógyulás menetét. Vagy támogatni tudod a gyógyulást és lerövidíteni, vagy meghosszabbítani.

 

 

A testednek most pihenésre van szüksége, ezért kerüld a pörgetős italokat, mint kávé, energia ital, kóla. Hagyd, had regenerálja magát a test. Ezért egyél keveset, meleget és sajátkészítésűt, mint például egy meleg köles kása, vagy leves. A legfontosabb, hogy könnyen emészthetö legyen. A testnek most a gyógyulással kell foglalkozni és nem az emésztéssel.

2.       Légzés

 

A jó levegőn az ember gyorsabbal gyógyul. Télen a lakásban pedig párologtatás ajánlott. Teafa vagy tömjén olaj megöli a bacikat. A meleg pára segít, a hideg pára nem előnyös. Ha érzed a meggfázás előszelét, az ujjaji légzés (mintha egy H betűt mondanál ki csukott szájjal) tiszít, és melegíti a testet, erősíti az immunrendszert. Személy szerint csak láz esetén nem gyakorlok, megfázáskor segít a jóga. Ilyenkor több légzőgyakorlat és befelé figyelés ajánlott, mint egyébként.

 

 

3. Csodás négyes!

 

Ezt még a kismama korszakban használtam, ugyanis semmilyen gyógyszert nem akartam akkor magamhoz venni. Ìme: méz, reszelt gyömbér, citromlé és cayenne bors. Erős, de kiüti a megfázást!

 

Köhögésre- csodás hármas: mézbe tenni hagymát, tömjént és egy éjszakán át a hűtőben állni hagyni. 

4. Sós víz: a természet adománya

 

A sós vizet te magad is elkészítheted. Indiában 1%os oldatot javasolnak, és kóstolással itélik ezt meg. (Tehát ha nagyon csípős már akkor nem jó, ha nem érzed sósnak akkor még nem jó. J)

 

Gurgulázás sós vízzel, ugye már hallottál róla. Többször egy nap, sokszor egy nap, ahányszor csak tudsz.

 

Sós vizet a nóziba! Tudom, idegenkedünk tőle, pedig valóban hatásos, és nem csak akkor lehet elkezdeni, ha már nagy a baj, és melléküreg gyulladása van az embernek (legtöbbször akkor irják fel receptre az oldatot). Igazából ez a mindennapos rutinunk része kellene, hogy legyen. Tisztítja a járatokat, az elmét, nyitja a teret a pránának (életenergia), felfrissít. A legegyszerűbb ha beszerzel egy neti kannát

 

 

Ha valóban merész vagy, és eltökélt, akkor a sós vízzel való gyomortisztítást is bevetheted. Egy liter sós víz, tempósan meginni, és utána… gondolom tudjátok mi következik. Igen, nem valami csodás érzés, de a slájmot eltünteti. Főleg akkor ajánlatos, ha köhög az ember és érzi, hogy fel kell köhögni azt a valamit. Fontos, reggel éhgyomorra, utána pedig várj az evéssel egy órát. Személy szerint minden megfázásnál elvégzem ezt, és nagyon hatásos.

5. Azt hinnénk apróság, pedig…

 

 

A nevetés, érintetés, meditálás, törödés sokat segít. Ha betegen meditálok, akkor kidugul az orrom. Igen érdekes jelenség. Kedes beszélgetés, vicc mesélés, vicces hangoskönyv hallgatás vagy összebújás mind mind segíti a gyógyulást!

 +1 tanács: Tisztítsd a nyelvet!

 

A nyelven rengeteg baktérium rakódik le, több mint a fogakon. A nyelv tisztítást egy nap többször kellene elvégeznünk ugyanis:

 

- a nyelv olyan mint  a talpunk. Aktiváljuk egyes szerveinket a tisztítással.

 

- A váladék már a nyelv hátsó részében lerakódik. Ha innen ezt eltávolítod, az orrodból lefolyó dolgok és eltünnek. TAPASZTALAT! Volt, hogy csak ezzel gyógyultam meg, plusz a sós vízes öblögetéssel. 

 

- nem kellemes ha kaparod a nyelved éseléggé hátra, a torokhoz kell vinni az eszközt, de segít.

 

- Számomra leghatásosabb módszer a megfázás leküzdésére. Beállok a zuhany alá, és ddig kaparom a nyelvem hátsó részét, ami minden el nem tünik. Fura módszer bevallom, de használ! Az interneten olcsón meg lehet rendelni. Hidd el, hasznos darab!

 

Forrás: https://yogabazaar.hu/tongue-cleaner

Ha tetszett a link, oszd meg, hogy másnak is segíthessen!

Write a comment

Comments: 0