Célunk:

 

Az anyukák bátorítása, támogatása és segítése.

A Mindful Mama Mozgalom egy olyan közössèg, ahol kinyìlunk, felébredünk ès közösen megtanulunk a pillanatban èlni, hogy az anyai lètünk minden varàzslatos momentumàt tudatosan àtéljük. Nem túlèlünk, hanem meg- és átélünk. 
Kizárólag akkor csatlakozz hozzánk, ha hasonló céljaid, vágyaid vannak. :-)
Szàmos karitatìv jellegű program mellett, életre keltettük a nagy àlmunkat, egy tàbort az anyukàknak, akiknek nem kell otthonhagyni a babàjukat vagy bèbiszitterről gondoskodni. Mi gondolunk mindenre! Az anyukàknak csak lèlegezni kell. Fellèlegezni. Mèlyen belèlegezni. Elfogadni. Mèlyen kilèlegezni. Elengedni.

Rólunk

Vendégh Kristina

 

Anya vagyok, örök tanuló, jóga és mindfulness oktató. A jóga az első perctől elvarázsolt, és olyasmit adott, amit nem csak a jógamatracon, hanem a mindennapi életben is hasznosítani tudok.

 

Amikor a jóga pozíciók által megélt rugalmasságot, nyitottságot, a teljesség érzését átvisszük az élethelyzeteinkbe, a kapcsolatainkba – ez számomra a jóga.

Rendkívüli módon segít kapcsolódni önmagamhoz és másokhoz, egyensúlyt teremteni a mindennapokban, segíti megélni a női és anyai szerepeimet, és megélni a jelent.

 

A mozgáson, meditáción keresztül szeretném a nöket, anyákat támogatni abban, hogy öntudatosságot, testtudatosságot, és egy olyan harmonikus állapotot érjenek el, amikor azt mondhatják: “Itthon vagyok!”. Olyan élethelyzetet, hogy ami körülvesz és hozzánk tartozik, abban jól érezzük magunkat.

 

 

Yin jógát és hatha jógát oktatok, meditációkat vezetek (mettà, vipassana), óráimat mindfulness technikákkal egészítem ki.

 

Képzéseim:

 

–       200h Hatha Yoga Teacher Training – Yoga Alliance International által akkreditált, nemzetközileg elismert tanári képzés

–       80h Insight Yoga Teacher Training: Yin/Yang Yoga & Mindfulness Meditation – Sarah Powers

–       Dr. Mukund Bhole – Pranayama tanításai

–       Art of attention – Elena Brower

–       MBSR képzés – Mindfulness based stress reduction (Jon Kabat Zinn)  – tudatosságalapú stresszredukció, egy tudatosságalapú kognitív terápia program

–       különbözö workshopok

 

Egyetemi tanulmányaimat pedagógia és pszichológia szakon végeztem.

Oravecz Kinga

 

A jòga az első indiai utazások által lett az életem része. Egyszer csak szenvedélyem lett, aztán pedig az egész életem. 

 

Számos jóga képzést végeztem, Indiában és Budapesten. Képzett baba- mama jóga, kismama jóga, flow jóga, tradicionális hatha jóga oktató és ajurvèdikus jóga terapeuta vagyok. Ezen felül ismert és tapasztalt jóga tanárok workshopjain tanultam szerte a világban.

 

Az Astanga és Vinyasa Flow elkötelezett gyakorlása és tanítása után Bècs különböző jòga stúdiòiban, megismerkedtem a jelenlegi párommal és gyermekem apukájàval. 

 

Govinda Das segített elmélyedni a jóga nem csak fizikai részében, és megismertette velem a Kriya és Bhakti Jògát. Azóta a Vaishnava hagyományt követve éljük életünket, tanítunk, tanulunk, gyereket nevelünk és megéljük az igazi boldogság lènyegèt.

 

A jòga babàval pedig megkönnyítette a mindennapok szürkeségét, és segített abban, hogy az az anya lehessek, aki mindig is szerettem volna. 

 

Életfeladatomnak érzem, hogy segítsen a nők és anyukák életét a jógán keresztül. Azért, mert átéltem sok szemszögből az anyaságot és azért, mert tudom hogy a válasz a problémákra egyedül bennünk lakozik.