· 

Hordozz és jógázz! - Folytatás, bátor anyukáknak!

Ezúttal a koncetráló és erösítő gyakorlatok felé vesszük az irányt. Ne aggódj, nem kell megijedned tőlük, de a napi mozgásodat kipipálhatod és elégedetten mehetsz vissza játszani a babáddal...

1. Teljes Jógalégzés

 

Csak rohanunk és teszünk-veszünk örökké, mi anyukák. Azt hiszem, igazi bátorság kell ahhoz, hogy leüljünk egy kicsit, és csak magunkra fókuszáljunk. ìme egy nagyon jó gyakorlat hozzá:

 

Teljes kilégzés után, lassan szívd be a levegőt 6 ütemre a hasadba, majd menj egyre feljebb a testedben, a tüdő alsó-, középső, és felső részébe. Tarsd bent e levegőt 3 ütemig, és végül 12 ütemre engedd ki. Lassan. Hagyd, hogy áramoljon. Meg tudod csinálni!

 

5 kör

2. Lábtartás

 

Természetesen ér, ha behajlítod a lábadat és úgy tartod. De ne feledd, tarsd a gyökérzárat, záróizmaidat és köldököd húzd be, mintha hasból tartanád a lábadat. A hát egyenes, mély légzés

 

Mindkét láb megfeszít. Először csak pár mély légzésig tartsd, később pedig feltornázhatod magadat 10 légzésig. Remek combformáló gyakorlat és az akarateröt is edzed vele.

 

3 kör

3. Táncos póz

 

Egy újabb,  -ha azt hiszed nincs lehetetlen, akkor itt és most tényleg megtapasztalatod- póz. Az elején nem is értettem, hogy lehet ilyen gyakorlatot végezni, ha a hátadon a baba, de lehet... :)

 

Lassan dőlj előre, hogy ne ijedjen meg és ne ébredjen fel a baba, ha éppen alszik. A csipő egy vonalban marad, has behúz, nyit a mellkas. Egyszerre rúg a láb felfelé és a dönt a törzs elöre! Igazi kihívás anyukák! (Ha széitnyílt hasizmod van, csak nyit a mellkas, és egyensúlyozás egy lábon.)

4. Gyakorlat hasizomra

 

Miután leültél szedd össze az energiád és koncentrálj a köldököd területére. Záróizmokat tarsd és emeld fel a lábad. Kapaszkodj az elején nyugodtan a térdhajlatodnál. Majd emeld fel az egyik és a másik labad felváltva, 5-10 légzésig. Ha több kihívást szeretnél, akkor emeld fel a két lábadat egyszerre. A belső talpél előretol, a térd összeszorít, és mosolyog. :-)

 

5. Csípőnyitás

 

Ennek a gyakorlatnak a feltétele a fél lótusz. Térdelésből indulunk, majd ha a lábfej a csípőhöz került, a köldök befelé és felfelé húz, csípő előrebillent, mellkas megemel, váll lehúz és mély a lélegzet.

 

Ha a matracon fájna a térdet, nyugodtan tehetsz alá valami puhábbat. 

 

A pozíciókat addig tarsd, ameddig kényelmes és a légzésed mély és egyenletes tud maradni.

A Liliputi gyönyörű türkizkék kendőjével teljesen meg voltam elégedve és bátran merem ajánlani akárkinek. Ha nagyobb babád van, mint nekem, akkor dupló kötésben nem vág, puha és mégis feszes. Rádásul egy praktikus táska is jár hozzá!

Ha tetszett a poszt, oszd meg, hogy más is lássa!

Write a comment

Comments: 0