· 

5 +1 tipp hogyan utazz babával repülőn

Ha utazol kinyílik a világ! Ha kinyílsz, megismered önmagad. Ès ha megismered önmagad, akkor boldog vagy! Nem kell megijedni az utazástól babával repülővel sem.

1. Hordozz!

 

A hordozás rettentően megkönnyíti az egész procedúrát. A check-in pultig hátul hordozva, a felszálláskor elől, hogy magadhoz ölelhesd ha megijedne a nagy masinától, ha busszal mentek a gépig, és a gépen pedig karikással altathatsz, majd ugyanez visszafelé. A hordozás valóban életmentő, de nem csak neked, hanem a körülötted lévőknek is. Mindemellett mindenki mosolyogni fog, mert nem mindennapi látvány ez (sajnos).

 

(Ki hitte volna, hogy lesz az első tipp... :-) de tényleg praktikus dolog. A hordozási tanácsadók azt mondják, hogy minden babának meg lehet találni azt a típust amit szeret, és rendkívül ritka ha egy baba nem szereti a hordozást. Keress fel egy hordozási tanácsadót segítségért!)

2. Tervezz jól!

 

Jó előre informálódj, hogy hány kilót adhatsz fel és hány kilót vihetsz a kézi poggyászként. Èn mindig 3 táskát viszek magammal, egy kézipoggyász bőröndöt; egy kisebb táskát amiben a személyes dolgok vannak, mint repjegy, ennivaló, telefon stb. és egy még kisebb táskát, amiben a baba dolgok vannak. A két táska jön a láb elé a gépen, a bőrönd pedig fel, a poggyászokhoz. Tedd a folyadékokat egy helyre, hogy ne kelljen keresgélni az átvizsgálásnál. Sok légitársaság alapból megenged kézipoggyászt a gyerekeknél, de valamelyik nem, ezért informálódj a honlapjukon. 

     3. Intézz előre amit lehet!

 

A chek-in-t az interneten is megoldhatod és így nem kell annyit sorban állni, mert külön sor van ha csak táskát vagy babakocsit adsz fel. Fontos! Ha csak kézi poggyászod van, akkor is meg kell mutatnod a babakocsit, egy bilétát fognak rátenni a chek-in pultnál. Enélkül nem viheted fel a gépre! (Igen, engem már küldtek vissza, nagyon ciki tud lenni). Ha lehet rendelj előre taxit vagy transfert a hotelhoz, vagy foglalj autót az interneten. A helyszínen ez sokszor nagyon macerás és drága. Londonban például csak egy helyen lehet taxit rendelni, ami duplájába kerül a normál árnak. A hitelkártyád ügyfélszolgálatával vedd fel a kapcsolatot, hogy külföldön leszel, nehogy letiltsák. Igen, ez is rendkívül kellemetlen tud lenni...

       4. Mindenböl legyen kettö!

 

Nem elég a kedvenc játék, legyen egy második vagy egy harmadik kedvenc is. Emellett legyen B terv is, ha egy fajta játék unalmas. Babarágcsákból, ennivalóból is több fajtát érdemes betenni. Kis helyet igénylö játékok: papirzacskó, parafadugó, ceruza, matrica, szívószál és azt papírba kilyukasztani, stb...

5. Időzítés

 

Èrdemes olyan repülőt választani, ami kora reggeli vagy ahol az alvás idő közelébe esik a felszállás. Egy szundítás után már sokkal jobban tudja feltalálni magát a baba. Mi rendszerint reggel repülünk, ilyenkor korábban kel mindenki és a nagy izgalomtól, nyüzsitöl nem is tud aludni a baba, hiába hordozva van. Ilyenkor felszálláskor szoptatom és el is alszik a következő egy-két órára. Fontos, hogy felszálláskor nyeljen (egyen, igyon), így a nyomáskülönbségtől nem fog fájni a füle.

+1: Èlvezd ki, hogy babával vagy!

 

Jó ha tudod, hogy kiváltságos szerepben vagy. Mit is jelent ez? Az elsők között szállhatsz fel a fedélzetre, nem kell sorban állnod. Vihetsz magaddal vizet flakonba, én legutóbb 2x 6dl izet vittem fel, plusz folyékony ételt, és ez teljesen normális volt. (Gyakran csak forralt vizet engednek. Legtöbbször a repülőtér szabályzata szerint járnak el, mennyi folyadékot lehet felvinni, meg kell e kóstolni, stb.) Mivel nem szeretem a repülőgépi ételt, mert a bio szót még messziről sem hallotta, és az egészségeset sem igazán, ezért én egy üvegbe vittem magamnak krémlevest, amit otthon elkészítettem, és a babámmal együtt azt ittuk-ettük.

Már a felszálláskor megkérheted az utaskísérőket, hogy ha van rá lehetöség segítsenek neked olyan helyet kerseni ahol nem ül más. Eddig egytől-egyig kézségesek és segítőkészek voltak és mindig mi kaptuk a szabad helyeket.

Ès a végére egy pár kép a legutolsó utazásunkról...

A megérdemelt kilátás...

Ha tetszett a cikk, kattis a megosztás gombra, hogy más is lássa!

Write a comment

Comments: 0