· 

Utazás és gyerekek - Tippek milyen játékot vigyél magaddal!

Az utazásaink során megpróbálok minimalista stílusban bepakolni. Ez nem volt mindig így, de miután sokszor egyedül utazom a kisfiammal, ezért meg kellett tanulnom okosan tervezni, szervezni, és a feleslegeset elhagyni. 

 

Ìme egy pár ötlet, mi az ami nálunk nagyon hasznos volt:

Ujjbábok:

 

Mindig bejönnek. Ha valami probléma van, az ujjbábok sokszor jobban meg tudják oldani, mint én. Ezek nem sajátkészítésűek, de azóta ezt már bepótoltam. Hallottam már olyat, hogy a gyerekek szellemi-érzelmi fejlődéséhez a bábozás és a zenélés/mondókázás járul hozzá a leginkább.

Mindenből picit, és még jobb ha természeteset:

 

Ezek itt a képen pici golyók. Kis zsákocskákba dugdosva játszunk velük a repülőn. Összekeverős-kitalálósat, vagy csak eldugósat. 

 

További pici és hasznos ötlet:

 

-kis facsipeszek

-gyurma, a legjobb a saját készítésű lisztből

-hajgumi, befőttes gumi wc-gurigára tekerve

-kis matricák

-parafadugó

-kàrtya

-pepco-s, fából készült kirakó, amit bele lehet illeszteni a keretes képbe. Nagyon szupi. 

Rajzolás sokféleképpen:

 

- Ismét a Pepcoban találtam nagyon kicsi mágneses rajztáblát, és sokszor használtuk, nemcsak repülős utazáshoz. 

- A kicsit eredetibb változata, ha krétával rajzolunk Irkafirka gyűrhető - hajtogatható rajztábláján

- zsírkréta és kicsi füzet

- A vizre színesedő kifestő is nagyon lefoglaló tud lenni, leginkább a víz miatt. Ha egy kis tartókában van, nem pocsolódik úgy ki, és nyertünk vele egy fél óra játékot :) (persze a kor itt azért fontos)

Pakolászás:

 

Mindig több kicsi edénykét/tárolódobozt rakok be, hogy azokkal is lehessen játszani. Hasznos is, és még a finom motorikát is javítja. Plusz egy kanál és kész is a pakolós játék. Reptéren, repülőn is a kedvencünk.

 

 A keksztől elkezdve, a babokon keresztül egészen vicces dolgokat lehet bele pakolni, amit aztán az egyikből a másikba rakunk. Nem kell sok, nem az a lényeg. Ès ha le is esik pár szem, sem dől össze a világ. Èrdemes kicsi, egymásba tehetö tárolókkal dolgozni, hogy kis helyet foglaljanak el, mégis lehessen őket késöbb használni.

Hasznos Játékok

 

- Ez az ölelhető állatka a tökéletes mása anyukám méreg drága ránctalanító párnájának. Mi ha utazunk, nem viszünk külön párnát, csak ezt. Ès tényleg jó a ráncok ellen! :-D  

- elemlámpa, főleg ha éjszaka repültök

- szìvòszàl, mindegy mennyi idős, nálunk mindig eljátszott egy darabig vele. A legjobb amikor összeraktuk őket. Ma már nem veszek szìvòszàlat, csak bambuszbòl, de ha akad megmaradt otthon, akkor érdemes egyébként is magaddal vinni, ha távol keleti részre indultok!          

Sok sikert az utazáshoz, várom visszajelzésedet, neked mi vált be!

Write a comment

Comments: 0