· 

Hogyan jógázz nyaralás alatt is?

1. Tipp: Figyelj az étkezésre! 

 

Csak azért, mert nyaralunk, nem azt jelenti, hogy meg van engedve, hogy rosszat tegyél e testednek. Igen, minden olyan étel, amit egyébként otthon nem ennél, de megengeded magadnak mért nyaralsz, árt a testednek. an egy jógikus mondás: Vagy a lemondáskor szenvedsz, vagy pedig akkor amikor a következményeket látod. Persze egyfagyiba senki se hal bele, de sokkal nehezebb visszatérni a régi kerékágásba ha engedsz a csábításnak. A jóga lényege hogy kontrolláljuk a gondolatainkat, és ne hagyjuk hogy az érzékszervek becsapjanak. Legyen a nyaralás egy lelki feltöltödés és ne egy testi megterhelés!

2. Tipp. Vedd körül magad jó "barátokkal"!

 

Ha sok ember összejön, legtöbbször történik valami konfliktus. Ne hagyd, hogy a békédet megzavarja akármi is, ez a TE nyaralásod. A jó közösség NEM CSAK embereket jelent, hanem minden mást. Könyveket, képeket, zenét... Vigyél magaddal építö jellegü könyvet, olyat amiböl megtanulod, hogyan kerülj közelebb magadhoz. Hallgass esténként, vagy fürdés közben 10 perc hangoskönyvet, ajánlom: L. Hay Èld jól az életed most! c. elöadását. Ìrhatsz minden nap megerösítéseket, melyek ilyenkor különösen jók, hiszen most pozitívabb vagy mint egyébként és könnyebben vonzol magadhoz minden más pozitív gondolatot is, melyböl aztán valóság lesz.

3. Tipp: Gyakorlás

 

Jógázz a tengerparton. Jógázz a hotelszobában. Jógázz a kertben. Iktass be minden nap, legalább 20 percet. A gyerekekkel együtt, így látják, hogy a nyaralás alatt is fontos, hogy ymegtartsuk a szokásainkat és ne hagyjuk magunkat el. Válassz ki 5 ászanát, amin a nyaralás alatt dolgozol, olyat amit gyerekkel is lehet. Ìme egy pár ötlet:

 

1. Rákjárás (babával vagy nélküle ;))

2. Féllótusz. Itt aztán lehet kreatív az ember. 

3. Plank póz. Tartsd minden nap 30 mp-ig. Megérzed majd a hatást.

4. Csipönyitás. Hordzoa, gyerekkel a combon, vagy egyedül ;))

5. Kézenállás. Nem kell hogy tudj kézenállni, keress egy falat, és tartsd fent magadat. Egy idö után rá fogsz érezni, hogy mi a fontos itt. Ha a hasizmodat már tudod tartani, akkor nyert ügyed van.

5+1. Elörehajlás, leborulás. Magad elött, minden elött amiben hiszel, vagy még nem hiszel.

3+1. Tipp. Meditálj!

 

Kezd el. Napi 10 perc reggel és este. Nyaraláskor foglalkozz magaddal, legalább napi 20 percet. Hogyan?

 

Csak legyél. Èlj. Èrezz. Engedj el.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Write a comment

Comments: 0