· 

5 +1 tipp, hogyan kezdj el jógázni babával

1. Legyen a jóga matrac kiterítése egy rituálé!

Az elején nem egyszerü egy új szokást befezetni, de hidd el, ha a baba gyakran lát téged jógázni, akkor ez természetes lesz neki, és veled együtt fogja csinálni a gyakorlatokat. Minden alkalommal, ha kigurítod a matracot mond el, hogy most jógázni fogtok ketten, azért hogy.... (megtaláljátok a belsö nyugalmat, egymásra hagnolódjatok, hogy anya fájós háta ne fálljon többé, stb.stb...)

 

2. Ommm....

Kezd három OM- mal a gyakorlásod. Igen tudom, az elején furcsa egyedül om-ozgatni, de a babát megnyugtatni. William 16 hónapos, és velem együtt mondja. Ha közben nyügös lenne, akkor is sokat segít a mantra. Ebben az esetben nem kell tudni mit jelent, a hatását érezni elég. 

 

 

 

3. Legyen ez egy programm!

Határozd el, hogy minden nap egy fix idöpontban jógázni fogtok. Nincs kifogás, ha csak 10 percet is.Vedd fel a jóga nacit, guritsd ki a szönyeget, rakj be egy kellemes zenét... Segít ha ismerösöket toborzol. Nálam nem egyszer jártak anyukák jógázni. Az elönye, hogy a bábák eljátszanak egymással, amig ti kicsit mozogtok.

 

4. Lélegezz!

Ez nem lesz olyan mint egy 90 perces jóga óra tanárral és mely bensö koncentrációval. De figyelhetsz a légzésedre. Söt. Figyelhetsz a babád légzésére. Ez segít megértenetek egymást. Közelebb kerülni és összhangban lenni. Van egy ún. ujjayi légzés, amely segít a tudatos léggzés elsajátításában. A babák megérzik ennek a mély légzésnek a nyugtató hatását. Olyan mintha egy H betüt mondanál ki, csak csukott szájjal.

 

 

 

5. A kevesebb itt több!

Kezdj egy fix gyakorlatsorral, ami kb. 5-10 gyakorlatbol áll. Ismételd ezeket, amikor csak jógázol. Ez segít abban hogy ne legyen nagy elvárásod, és idövel mélyíteni tudod ezeket.

 

Az én tippem:

- jógás bemelegítés: a test átmozgatása lassan, a légzéssel összhangban, akár ülve akár állva

- négykézlábas variációk, amely aztán lefelé nézö kutyával végzödik

- harcos 1. & 2. és ennek variációi: nagyon jól be tudod vonni a babádat, és sokáig tarthatod

- fél lótusz, ülö poziciók: ellazítanak

 - ekeállás és shavasana: hullapóz

 

+1. Légy rugalmas!

Ha még szoptatsz, akkor nagyon jó szopis pózok vannak. Ha hordozol akkor ezt is lehet kombinálni! ( Nézd meg az instagram képeket, valóban így van ;)) Ha babakocsizol, és elaludt a baba, akkor az is egy jó alkalom. Ha a baba csak ülve szeretne szopizni, vagy csak nálad feküdni, akkor lélegezhetsz hangosan tovább. Számold a légzésedet, és azon fogod magad kapni, hogy nugodtabb és összeszedettebb vagy.

 

 

 

Hajrá! Mi szorítunk neked!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg, hogy minél többen elolvashassák.

 

Köszönöm,

 

Kinga & William

Write a comment

Comments: 0